Margaret Poulina speech aan gebiedscomissie

margaret2

Beste leden van de gebiedscommissie, dames en heren.

Ik ben Margaret Poulina en ik vertegenwoordigt de initiatief groep Oleander.
Vanaf de presentatie aan WMO RADAR en ST. DOCK op 2 oktober 2013 hebben wij heel veel meegemaakt dat veel emoties te wege heeft bracht, het was niet altijd wat wij verwacht hadden maar we ging toch door met een positieve instelling.
BH Oleander kreeg als coördinator van RADAR een bekend gezicht, Mevr. Gina Schooneveld, het was dan een manier zoeken om met elkaar in de nieuwe situatie samen te werken. Het ging niet altijd van een leien dakje, maar we wisten elkaar toch vaak te vinden en het beste van te maken. Ik moet eerlijk zeggen, ALS ik terugblik op de afgelopen jaar, dat we trots moeten zijn op ons zelf, de verenigingen en groepen hebben kei hard gewerkt en hun verantwoordelijkheid genomen.
We konden ten alle tijd rekenen op wat wij de “GROTE ORGANISATIES “noemen om over de andere groepen de zorgen en toezicht te houden. Een mail of een telefoontje was genoeg en men was bereid om voor een andere activiteit de beheer te verzorgen. Ik heb vaak genoeg Roland van de dam vereniging, Dhr Mohamedi van SVVP gevraagd om andere groep zowel interne als te ontvangen, ik kan zo door gaan met voorbeelden noemen. WIJ doen het met mekaar !!!!! Samen staan we sterk met meer dan 9 verschillende culturen in een buurthuis.
De vrijwilligers van Oleander hebben bewezen dat hun de beheer van de buurthuis aan kunnen en ook nieuwe activiteiten aan trekken, iedere maand proberen we een thema activiteit te organiseren voor de wijk we hebben o.a. een gezondheidsdag, kerst show en zomer vakantie activiteit voor de kinderen gedaan, i.s.m. Stichting Mozaïek een zomer afsluit feest op de plein.
Oleander heeft ook nieuwe vrijwilligers aangetrokken die tevens ook activiteit organiseert met name de kookclub van vrijdag. De belemmering om meer activiteiten te krijgen is onze onzekere situatie omtrent het open blijven van Oleander.
We vragen de gebiedscommissie om ons daarbij te helpen, om de buurthuis op te nemen in de gebiedsplan en zoals Mevr. Noel al op 18 september aan de gemeenteraad heeft gevraagd om met Hefgroep te gaan onderhandelen over verhuring.
Onze handtekening actie heeft meer dan 300 handtekening opgeleverd die we gaan overhandigen aan de voorzitter van de gebiedscommissie , ik heb een aantal mensen gevraagd wat BH Oleander voor hun betekent en hun reactie c.q. antwoord ook bij gevoegd aan de handtekeningen.
Ik ben geen spreker maar een doener, probleem zijn er om op te lossen, iedereen met respect te behandelen en in hun eigen waarden te laten. Ik wil nogmaals iedereen bedankten voor een fantastische seizoen en ik hoop dat we de samenwerking kunnen voor zetten.
Vanwege de bezuiniging en de nieuwe Technologie i.p.v. documenten uitprinten overhandig ik de gebied commissie Feyenoord een USB stick met onze weekplanning, vrijwilliger roosters, presentatie en kleine omschrijving van de verenigingen/groepen in Oleander.
Ik sluit af met de woorden van een van onze leden Mevr. Piergolam en dit is tevens opgenomen in de rapportage dat ST. DOCK (Harm den Oude) heeft gemaakt over de 3 buurthuizen, het luidt als volgt : WAT ONS VERBINDT IS DE PASSIE