Woonstad-large12

Huuractie Slaghekbuurt: Woonstad koppelt terug

Op woensdagmiddag 26 juni heeft Feijenoord in Actie met de werkgroep Slaghekbuurt een terugkoppeling gehouden naar de bewoners toe. Deze werd door ongeveer dertig mensen, voornamelijk vrouwen bezocht. Voor de Turkstaligen werd getolkt. De bijeenkomst vond plaats in de ruimte van HYB aan de Hillevliet 76b.

Uitgenodigd was ook woonstad, die zich liet vertegenwoordigen door mevrouw Bruyninckx en haar collega. Deze hadden veel moeite gedaan om aanwezig te kunnen zijn. Zij gaven een toelichting over wat woonstad sinds de bijeenkomst van 26 april met de toen ontvangen klachten gedaan heeft. Van deze 44 klachten had men met vijf personen nog geen afspraak kunnen maken omdat men geen contact met hen kreeg en één van de klachten was afkomstig van iemand die geen huurder van woonstad is. Woonstad is niet klaar met alle klachten maar wel dat wel afmaken. Zo zijn er onder andere nog rubbers in bestelling om de klachten van veel bewoners met hun ramen op te kunnen lossen.

Bij de bewoners leeft veel ergernis over de ervaringen met onderhoudsklachten bij woonstad. Vaak ontvingen zij na een klacht geen reactie en werden deze ook niet opgelost. Daardoor staan zij wantrouwend tegenover de normale klachtenprocedure.

Tijdens de bijeenkomst bleken ook mensen aanwezig die niet eerder hun klacht via Feijenoord in Actie ingediend hadden. Zij werden door mevrouw Bruyninckx verwezen naar het klachtennummer van woonstad. Feijenoord in Actie houdt met deze mensen contact. Het is de bedoeling van FiA om in september de nieuwe stand van zaken op te nemen. FiA wil dan ook met de bewoners in gesprek over een aantal andere overlastpunten die zij tijdens de gesprekken aangaven en niet op het vlak van de huisbaas liggen.