20131008_120745

FiA hoort huurders van Woonstad in de wijk Feijenoord.

Woensdagavond 22 januari hield Feijenoord in Actie een drukbezochte bijeenkomst in Buurthuis De Dam. Zo’n 130 bewoners van de wijk Feijenoord kwamen af op de gelegenheid hun klachten over hun woningen te uiten en gezamenlijk woningbouwvereniging Woonstad hierop aan te spreken.

De klachten waarmee de bewoners te maken hebben zijn divers. Binnen de woning werden problemen met de ventilatie en schimmels aangegeven. Hierdoor treden er binnen woningen ook andere problemen met vocht op. Regelmatig komt ook tocht naar voren als probleem, veroorzaakt door problemen met de rubbers rond de ramen. Een veel gehoorde klacht betrof kapotte deuren.

Veel klachten waren er over de wijze waarop Woonstad met klachten omgaat. Een onvriendelijke behandeling van klagers door medewerkers van Woonstad, het niet serieus nemen van klachten en uiterst lange reactietijden werden veel genoemd.

Ook buiten het huis werden er problemen opgemerkt. Zo is het opmerkelijk dat Woonstad in sommige portieken wel camera’s installeert maar de beelden niet gebruik als er zich problemen in zo’n portiek voordoen. Problemen die buiten de woning gemeld waren betroffen onder meer de overlast van hondenpoep en soms zelfs honden die in de portieken zelf plasten. Dit levert ook irritaties tussenhuurders op.

Een twintigtal mensen gaven zich op voor de huurdersvereniging-in-oprichting. Feijenoord in Actie is bezig met de oprichting hiervan om bewoners actief te kunnen ondersteunen bij de problemen met hun huisbaas.

Feijenoord in Actie stelde zeer op prijs dat de bewoners zich ook positief en open naar FiA opstelden en een luisterend oor hadden voor wat we te bieden hadden. Ook kreeg FiA bijval van mensen die wilden helpen bij de acties voor de huurders.