Buurthuis Ravennest verzacht eenzaamheid ouderen (Mevrouw Lieuw-Prince spreekt in)

MevrStoel

“De regering vindt dat de ouderen zoveel mogelijk in hun eigen huis moeten blijven wonen met hulp van mantelzorg of thuiszorg. Dat willen de ouderen ook. Maar mantelzorg zijn meestal de kinderen, maar bij velen van ons zijn de kinderen elders gaan wonen voor werk of hun eigen kinderen. En de thuiszorg, als je geluk heb, krijg je anderhalf uur hulp per week. Tijd voor een kop koffie of een praatje is er niet. En als je samen bent kan je dat nog opvangen, maar als je partner is overleden ben je alleen. Dan ben je héél erg alleen en dan zijn de geraniums niet zo mooi meer. Als dan iemand aan je vraagt, waarom ga je niet mee naar het buurthuis, dan doe je dat dan. En dan kom je daar binnen en dan zie je alleen maar blije mensen, want er is in het Ravennest heel veel te doen.

Maandagmiddag is er bingo en heerlijke soep. Dinsdag is er Crea Bea dan kan je leuke dingen maken. Donderdag is er Stoelgymnastiek en een maaltijd en daarna gaan wij iets leuks doen. Donderdagavond is er ook bingo en komen er ook jonge mensen. Zij vinden dat ook leuk! Vrijdag is er een maaltijd, allemaal vers gekookt. Dan zie je ze komen Dames en Heren en is het een drukte in de hal van de rollators!

Nu wil ik even terug in de tijd van de tweede wereldoorlog. Rotterdam was gebombardeerd er was een grote werkloosheid en wij hadden geen cent te makken. Toch gingen de buurthuizen open met vrijwilligers en ik kan het weten want ik ging naar die buurthuizen. Dus als het mogelijk is laat het Ravennest open blijven voor allemaal, maar vooral voor de ouderen. Er wonen hier geen rijke ouderen wij hebben het hard nodig en de vrijwilligers doen hun best.

Ik dank u.”